Majlis Persaraan Cik Ruwayah Binti Abd Rahim

29 Mei 2015 bersamaa hari Jumaat yang merupakan minggu terakhir sebelum cuti pertengahan tahun ini telah diadakan satu majlis rasmi iaitu meraikan guru bersara Cik Ruwayah Binti Abd Rahim yang telah lama berkhidmat di SK Merlimau (1). Majlis yang diadakan penuh gilang gemilang bagi memberikan kenangan terindah buat yang diraikan.

Majlis bermula seawal jam 7.15 pagi yang dimulai dengan bacaan Yassin Perdana semua warga SKM1 di dataran perhimpunan. Kemudiannya disusuli dengan majlis menyambut kedatangan beliau pada jam 9.00 pagi. Majlis meraikan beliau yang bertemakan kesultanan melayu ini disusun dengan begitu teliti oleh setiap unit jawatankuasa bagi melancarkan perjalanan majlis.

Persembahan pada hari tersebut dimulai dengan tarian overtue iaitu tarian masri kerincing yang dipersembahkan oleh murid tahun 2&3 kumpulan tarian pelapis kedua SKM1. Seterusnya majlis diteruskan dengan persembahan murid iaitu Adik Nur Najehah Binti Yusof yang menyampaikan lagu bertajuk 'Penawar Rindu' dengan penuh penghayatan. Tahniah!.

Sekitar Majlis Persaraan Cik Ruwayah Binti Abd Rahim


Perarakan Menuju Ke Singgahsana


Pengumuman Ketibaan


Upacara Pemakaian SelempangPersembahan Tarian Masri Kerincing


Persembahan Nyanyian Solo 'Penawar Rindu' oleh Nur Najehah Binti YusofBarisan Pentadbir dan Tetamu VIP


Sebahagian Team 'Belakang Tabir'

 

Ucapan Selamat Bersara & Selamat Jalan dari semua warga SK Merlimau (1)
Cik Ruwayah Binti Abd Rahim


EmoticonEmoticon